Persoonlijk Leiderschap

Leiderschap zit in iedereen. Leiderschap gaat niet over wat je overkomt, maar wat je er mee doet. Je hebt altijd een keuze en je hebt altijd invloed… 

Persoonlijk Leiderschap

De weg naar geluk en succes gaat over jouw potentieel. Dit potentieel volledig kunnen inzetten is voor veel mensen af en toe een behoorlijke klus. Dan is het fijn als er iemand is die even met je meeloopt en meekijkt om jou zo weer nieuwe perspectieven te leren zien. 

‘Paula kan best volhardend zijn. Ze neemt niet zomaar ergens genoegen mee. Zo praatte ik bijvoorbeeld graag over dingen heen, of lachte ze weg. Dat doorziet ze meteen. Zonder pardon zet ze je dan even stil, prikt dwars door je façades heen en geeft je vervolgens een duwtje in de goede richting. Dat was af en toe best even slikken, maar achteraf ontzettend zinvol.’

M.O, UMC Utrecht

Vastzitten in patronen, in overtuigingen of in systemen helpt je niet om te voelen wat je werkelijk wilt uitleven.

Het vergroten van je persoonlijk leiderschap helpt je om je eigen koers weer te willen en te durven varen.

 

Wil jij leren over jouw persoonlijk leiderschap en hoe je dit kunt vergroten? Wil je ontdekken wat jouw diepste drijfveren zijn en hoe je dit kunt doorvertalen in je dagelijks leven? Of wil je ingewikkelde (ethische) vraagstukken onderzoeken zodat je een volgende stap kunt zetten?

Nieuw Mores biedt begeleiding door coaching, supervisie en zingevingsvraagstukken. 

coaching

coach (dem,vmeervoud: coaches) 1 iem. die sporters adviseert en begeleidt 2 persoonlijk begeleider, bv. van een professional om die beter te laten functioneren

“Misschien wel de mooiste manier om jouw eigen koers weer te bepalen.” 

Coaching in Leiderschap

“Het leven kan alleen maar achterwaarts worden begrepen, terwijl we het voorwaarts moeten leven.” Aldus Kierkegaard. We kunnen zin geven aan de dingen die we tegenkomen op ons pad en hiervan leren. Dit is in de kern waar coaching over gaat. 

Leiderschap zit in iedereen en is niet verbonden met een leidinggevende functie. Leiderschap gaat over: je eigen koers willen en durven varen en doen wat past bij wie je van nature bent. De leiding nemen over je leven in al zijn facetten.

Maar wat is leiderschap eigenlijk en hoe vertaal je dat in gedrag? ‘Overkomt’ het leven je of maak je bewuste keuzes in hoe je met situaties omgaat? Op welke manier laat jij leiderschap zien? En hoe komt dit over op anderen?

Bij coaching van Nieuwe Mores gaan professionele en persoonlijke ontwikkeling hand in hand. We stemmen af op jou en jouw leervragen. Zo kun je de stappen zetten die nodig zijn voor jouw ontwikkeling! Je bent welkom met jouw vragen. Ook als deze nog niet helemaal helder zijn. Daar is Nieuwe Mores ook voor.

“Ik vond het vooraf niet persé spannend of ik mijn nieuwe functie wel aankon, maar wel of daar mijn passie zat. Ik ben op zoek gegaan naar mijn kernwaarden en wat voor leider ik wil zijn. Naar wat mij voldoening geeft in mijn werk. Toen liep ik al snel tegen een persoonlijke uitdaging aan. Paula hielp me daar bij. Niet door te zeggen wat ik moest doen, maar door een zelfonderzoek op identiteitsniveau te faciliteren waarin ik zelf kon ontdekken waar het écht over gaat.”

R.M, PwC

Zingeving

zin·ge·ving (de; v) 1 het zoeken naar de betekenis, het doel van het leven, of dit doel trachten zelf te scheppen

2 het leren denken en oordelen vanuit een verantwoording (het articuleren van een eigen opvatting)

Expeditie Zingeving

Het zoeken naar de zin, naar de bedoeling van jouw leven, is geen activiteit voor ’tussen de bedrijven door’. Het is een constant proces wat je ‘aan’ kunt zetten en moet blijven voeden.

Nieuwe Mores faciliteert dit proces in een vorm waarbij je teruggaat naar de essentie in jezelf. Door stil te leren staan in je eigen landschap. Het landschap als metafoor voor jouw leven. En dit landschap te onderzoeken en betekenis aan te geven.

Wil jij dit onderzoek rondom werk, leven en leiderschap met jezelf aan? Dan is onze een driedaagse intensieve training, we noemen het liever ‘expeditie’, zeker iets voor jou!  Deze individuele expeditie doe je in een kleine groep (max. 4 andere personen)  om zo ook gebruik te kunnen maken van je expeditiegenoten als spiegels. 

Expeditie Zingeving, 10 tot en met 13 oktober 2023, Kastellaun Duitsland.

“Ik was in eerste instantie best terughoudend (ik vond het eigenlijk spannend), maar ik moet toegeven: de training over zingeving was echt supergoed! Ik was net gescheiden, mijn huis stond al drie jaar te koop en alleen daarom al was ik best wel gestrest. We liepen in stilte door het bos. Paula stelde de vraag of we iets hadden gehoord. Niet zoveel, dus liet ze ons weer verder lopen in stilte. Daarna vroeg ze wat we hadden gezien. Terwijl ik me helemaal had gefocust op wat ik hoorde!!! Ik baalde echt… 

Ineens realiseerde ik me wat ik deed met mezelf. Het had weinig te maken met ‘zijn’ maar vooral met ‘doen’. Alleen deze opdracht al, in deze context, gaf me zoveel inzicht in mezelf en mijn eigen patronen.”

G.V KPMG

Expeditie Zingeving 

Een expeditie gaat over het verkennen van nieuwe gebieden. Nieuwe gebieden in jezelf. En in deze expeditie combineren we dat met gebieden in de natuur in de Vulkaaneifel in Duitsland. 

In het leven van alledag ligt je focus op werk, gezin, vrienden, familie en vaak ook op zorgen… Het leven is als een rivier die vaak sneller stroomt dan je lief is. Er is dan nog weinig tijd over om eens stil te staan bij het landschap waar deze levensrivier doorheen stroomt.
Zingeving gaat over dat landschap. Wat staat er in dat landschap? Wat maakt het landschap zo uniek? Welke verborgen mooie plekken zijn er en waar wil je liever niet zijn?
Deze expeditie over zingeving laat je vertragen, om opnieuw te kijken naar de belangrijke elementen van het landschap van jouw leven.

Liggen er bergen van verlangen achter de valleien van hoop? Zie je de paden van aanvaarding tussen de bossen van vertrouwen? Wat is daar en welke betekenis hebben die elementen?

Ook mogelijk: individuele expeditie op maat

Zin in meer zin geven aan je leven en doe je dit liever individueel? Ook dat kan. Samen met jou kijken we wat er nodig is en doen we een voorstel op maat. 

Ben je toe aan iets nieuws in je leven, maar weet je nog niet precies hoe en wat? Tijd en ruime nodig om dit te ontdekken én wil je daar begeleiding bij? 

Ook na een ingrijpende gebeurtenis (ziekte, verlies, verkoop van onderneming, scheiding, …) is het soms moeilijk om je draai weer te vinden en te voelen wat écht belangrijk voor je is.

Tijdens jouw individuele traject, leer je achter te laten wat te zwaar is en maak je weer ruimte voor wat van waarde is.

ethiek

ethiek (de; v ) 1 geheel van morele principes

“Wat is ethisch juist handelen? Hoe zit het met jouw persoonlijke ethiek? Wat zijn jouw normen en waarden en hoe vertaal je deze naar je dagelijks handelen op je werk? Wat is eigenlijk ‘goed’ en wanneer is ‘goed’ niet meer ‘goed’.

Supervisie bij ethische vraagstukken

Ethiek, inclusie en integriteitsvraagstukken borgen in je bedrijfsvoering, het bestuur en de cultuur? Je vertrekpunt is dichterbij dan je denkt!

Supervisie is gericht op het leren van de werkervaring en heeft als doel om het beroepsmatige functioneren te verbeteren en zelfsturend het eigen leerproces te blijven vormgeven. 

In supervisie behandelen we casuïstiek die door jou wordt aangedragen. We verbreden het perspectief van de casus en je gaat zelf aan de slag in de praktijk. Zelfsturing staat bij supervisie voorop.

Supervisie is een uitstekende methodiek om toe te passen bij ethische en morele vraagstukken. Supervisie staat op zichzelf en kan ook goed ingezet worden naast een (lopend) organisatie-, veranderings-, of ander begeleidings- traject. Je bent welkom met jouw vragen.

Supervisie is incompany en individueel mogelijk.

Je staat voor een uitdagende klus. Met je business unit, je team of je organisatie. Je weet dat je iets belangrijks te doen hebt. En je weet dat jouw doen en laten van invloed is. Maar hoe dan? 

Soms twijfel je wat jouw juiste stappen zijn, in welke volgorde jij de zaken aan moet pakken of weet je niet zeker of je het hele complexe veld goed in kaart hebt…

 

Door afstand te nemen en verder te kijken, kan supervisie je helpen! 

Contact

Ik wil ook mijn eigen koers weer bepalen! 

Bel Paula 06-16610593 of vul het contactformulier in. We maken een vrijblijvende afspraak zodat jij weet hoe Nieuwe Mores je kan helpen. 

Contact

Verder praten over wat Nieuwe Mores voor je kan betekenen? 

Bel Paula 06-16610593 of vul het contactformulier in. We maken dan een vrijblijvende afspraak. 

Group 5

zingeving expeditie

Een ontdekkingsreis naar je ware drijfveren en motieven