Leiderschap-Expeditie PwC
Verdieping module: systemisch leiderschap

su·per·vi·sie (de; v) 1 sturend, leidinggevend toezicht: onder supervisie van 2 afstand nemen en verder kijken

De tekens verstaan

Een leiderschap-expeditie gaat over het onderzoeken van nieuwe gebieden in je leiderschap en hoe je deze nog beter kunt inzetten in je functie. In deze module leer je over je eigen overdrachtspatronen (= het onbewust overbrengen van oude gevoelens, wensen en verwachtingen op het hier en nu) en hoe deze van invloed zijn op je leiderschap. Je leert een ruimer veld creëren zodat je zuiver in je handelen blijft. Want niet alles wat in het hier en nu gebeurt, gaat ook daadwerkelijk over het hier en nu…

Supervisie is een belangrijk onderdeel van deze training. Van deelnemers wordt verwacht dat ze eigen casuïstiek kunnen inbrengen. 

Supervisie heeft als doel om het beroepsmatige functioneren te verbeteren en zelfsturend het eigen leerproces te blijven vormgeven. In supervisie behandelen we casuïstiek die wordt aangedragen door de vraagsteller, verbreden we het perspectief van de casus en gaat de vraagsteller zelf aan de slag in de praktijk. Zelfsturing staat bij supervisie voorop.

Kosten

EUR 1380,00 exclusief btw

Locatie: Nieuwe Mores in Bilthoven

Data op aanvraag

Voor wie

Voor (senior) managers en directors in een ontwikkeltraject die op specifieke lead self/ lead others thema’s nog ontwikkelstappen willen zetten. 

Inhoud

Je weet al hoe jouw script eruit ziet en hoe dit resoneert in je leiderschap. Door het vergroten van je inzicht in je overdrachtspatronen, leer je waar en hoe er ruis ontstaat in je leiderschap. Je leert te ontwarren wat jij onbewust inbrengt in je leiderschap. Tijdens deze module leer je welke systemische wetmatigheden en dynamieken voor jou van invloed zijn en hoe je focus kunt houden op de zaken in het hier en nu. In de training zul je gebruik maken van casuïstiek uit je eigen werkomgeving. Je leeropdrachten sluiten aan bij je professionele kader. In supervisie en intervisie ontvang je persoonlijke begeleiding en krijg je passende theorie aangeboden.

Resultaat

Je hebt inzicht in je eigen overdrachtspatronen, je projecties en waneer tegenoverdracht ontstaat. Je hebt geleerd hoe dit resoneert in een professionele omgeving en wat je te doen staat om dit geen invloed te laten hebben. 

Je bent vaardig in het creëren van een ruimer veld in jezelf en voor de situatie waar je je in begeeft. Je bent gegroeid in professioneel leiderschap en weet dit uit te dragen en te vertalen in menig situatie in je dagelijkse werk.

Onze succesfactoren:

• Maatwerk: geen mens is hetzelfde. We stemmen af op wat jij nodig hebt en wat jij wilt bereiken
• Veiligheid, vertrouwen en openheid: Alles hoort erbij, alles mag en kan benoemd worden, storingen gaat altijd voor
• Commitment: je bent eigenaar van je eigen ontwikkelingstraject
• Focus: aanwezig zijn met body en mind
• Continuous learning: leren, reflecteren op impact, vertaling naar de werkvloer en learning on the job. Reflecteren op de impact, reflectie, vertaling, learning on the job etc.

ethiek

ethiek (de; v ) 1 geheel van morele principes

Wat is ethisch juist handelen? Hoe zit het met jouw persoonlijke ethiek? Wat zijn jouw normen en waarden en hoe vertaal je deze naar je dagelijks handelen op je werk? Wat is eigenlijk ‘goed’ en wanneer is ‘goed’ niet meer ‘goed’. 

Contact

Ik wil ook mijn eigen koers weer bepalen! 

Bel Paula 06-16610593 of vul het contactformulier in. We maken een vrijblijvende afspraak zodat jij weet hoe Nieuwe Mores je kan helpen. 

Contact

Verder praten over wat Nieuwe Mores voor je kan betekenen? 

Bel Paula 06-16610593 of vul het contactformulier in. We maken dan een vrijblijvende afspraak.